Bed & Breakfast Nestje vrij

 

 

Wandelarrangement bij B&B Nestjevrij

 

 

Na een aantal jaren in dit land hebben we onze omgeving aardig goed leren kennen.

Onze B&B ligt tussen twee prachtige natuurgebieden in: Het Zselic, een prachtig heuvellandschap en de Mecsek, een bebost laaggebergte .

Vele gemarkeerde wandelpaden zijn te vinden in deze streken wat garant staat voor veel wandelplezier: Van pittige tochten tot ontspannen wandelingen met ruimte voor bezichtigingen van mooie dorpjes en stilstaan bij een mooie bloem of bijzondere vogel.

 

Hongarije kent een landklimaat: Dit houdt in dat de zomers bijzonder warm zijn en daarom zijn onze arrangementen alleen in het voorjaar (v.a. half april tot eind juni) en in het najaar (september en oktober) te boeken.

 

Wat houdt een wandelarrangement in?

-Een verblijf van minimaal 5 nachten en 6 dagen

-Incl. ontbijt, lunchpakket en diner.

-Gebruik van kaartmateriaal van de omgeving.

-Transfer naar start- en eindpunt.

-Prijs 60 euro pp per nacht, op basis van 2 personen per kamer.

-Minimum aantal deelnemers: 2, maximaal 4.

 

In overleg kan er bepaald worden welke dagen er gewandeld wordt en de zwaarte van de tocht.

Op verzoek wandelt een van ons mee tegen een kleine vergoeding. Als natuurliefhebber heeft Ineke een grote kennis van flora en fauna in huis en de verrekijker gaat dan ook altijd mee.

 

Al een aantal jaren zijn wij in contact met Sedat Chakir, de oprichter van de Sultan’s Trail. (www.sultanstrail.nl)

Deze trail is een langeafstandswandelpad van Wenen naar Istanbul (en omgekeerd natuurlijk) en treedt in de voetsporen van het Turkse leger wat in de 15e eeuw optrok tegen de Christenen.

Deze tocht loopt ook door Hongarije en wij stellen U in de gelegenheid een deel van deze tocht te volgen vanuit onze B&B.

Het deel wat wij verzorgen loopt van Sántod aan het Balatonmeer tot aan Pécs in het zuid-westen.

Voor meer informatie hierover kunt U met ons contact opnemen.

 

 

 

Wijn- en Wildarrangement bij B&B Nestjevrij

 

Hongarije is een land waar de ingredienten voor een heerlijke maaltijd volop aanwezig zijn.

 

Om belangstellenden te laten kennis maken met de vele mooie wijnen uit dit land en met het proeven van het volop aanwezige wild in de natuurgebieden rondom ons dorp, hebben wij een arrangement samengesteld, waarin U de mogelijkheid krijgt te proeven en te keuren.

 

We gaan drie dagen op pad waarbij we elke dag kennis maken met een bepaald wijngebied: Rond het Balaton, de omgeving van Szekszárd en in het zuiden van Hongarije (Villány). U kunt uitgebreid proeven en we laten U kennis maken met de aldaar geproduceerde wijnen.

 

Tevens bezoeken we een wildfarm, onderdeel van de Universiteit van Káposvár, waar wij rondgeleid worden over het terrein (1300 HA) en waar wild (zwijn, hert en ree) en de oorspronkelijke runderen van Hongarije ( szürke marhá) bezichtigd kunnen worden. (www.szarvasfarm.ke.hu)

 

We kopen daar dan de benodigdheden voor een heerlijke afsluitmaaltijd met natuurlijk wijn van een van de bezochte wijnproducenten.

 

Duur arrangement: 6 nachten, 7 dagen

Tijdstip: september en oktober

Kosten per persoon 325 euro (gebaseerd op 2 personen per kamer)

Incl.: 4 excursiedagen, een welkomsdiner, een afscheidsdiner, logies en ontbijt. Excursiedagen zijn incl. vervoer, kosten wijnproeverij etc.

 

 

 

 

Feel Fitarrangement bij B&B Nestjevrij 

 

Het goede leven in Hongarije zorgde ervoor dat wij behoorlijk in gewicht toenamen: Lekker eten en drinken doen wij namelijk graag.

 

Toch voelden wij ons hier niet lekker bij en bij toeval kwamen we in contact met het dieet van Jasper Alblas (www.jasperalblas.nl). Jasper stelt maaltijden samen die zijn gebaseerd op koolhydraatarm eten.

Aangezien wij de recepten er goed vonden uitzien, zijn we hier een aantal maanden geleden mee gestart en we zijn zeer enthousiast geworden.

Ondanks dat het betekent dat een groep producten niet meer in onze maaltijden voorkomt (pasta, aardappelen, rijst, suiker, melk en brood) missen wij het niet; na al die maanden nog steeds niet. En dit vinden wij nog steeds verbazingwekkend.

 

We zijn inmiddels heel wat kilo’s kwijt en we voelen ons ook superfit.

En al sporten wij niet, het gewicht gaat er echt af.

Wel merken wij dat het lastig is om buiten de deur te eten, zeker in Hongarije.

 

Ons enthousiasme bracht ons op het idee om dit dieet in te passen in een arrangement: Wil je vakantie vieren, lekker eten en toch afvallen? Dat kan dus nu bij ons.

 

Het arrangement houdt het volgende in:

-Een verblijf van 7 dagen en 6 nachten

-Incl. alle maaltijden, drankjes en tussendoortjes

-Wij zorgen voor een passende meeneemlunch mocht U uitstapjes willen maken.

-Prijs per persoon per nacht: 60 euro op basis van 2 personen per kamer

-Min. 2 personen, max. 4 personen

 

Het arrangement kan alleen doorgang vinden als alle gasten meedoen

 

Koolhydraatarm betekent niet dat er niet af en toe ruimte is voor een lekker glaasje wijn of een biertje.

Kijkt U maar eens op de bovengenoemde site van Jasper Alblas en misschien raakt U net zo enthousiast als wij. Bij ons kunt U dan een weekje koolhydraatarm eten en ervaren of het iets voor U kan zijn.

 

 

 

 

2012 © Copyright