Bed & Breakfast Nestje vrij

 

 

Wij wonen in het dorpje Alsóhetény, in het uiterste puntje van Komitat Tolná.

 

Vanuit ons dorp zijn er prachtige wandelingen te maken, het landschap wordt gevormd door heuvelachtige akkers met linten van bomen met struikgewas. Eindeloze vergezichten met prachtige wolkenluchten. Gaat u vroeg op pad dan is het heel goed mogelijk om reeën of een vos te ontmoeten.

 

De omgeving is ook zeer geschikt om fietstochten te maken, zowel met een tourfiets als ATB-tochten.

 

Iets verder weg bevinden zich het Zselic, een prachtig heuvelgebied met grote meren, en het Mécsek-gebergte, een bosrijk laaggebergte.

 

Wij hebben fietsen hier ter beschikking maar u kunt natuurlijk ook uw eigen fiets meenemen. Met kaartmateriaal en onze ervaring helpen wij u graag op weg. Ook het meenemen van een lunchpakket is mogelijk, in Hongarije is niet in ieder dorpje een eetgelegenheid.

 

Zwemmen kan in het thermaal-bad van Gunaras, op 10 autominuten, of in het modernere bad van Kaposvár, een half uurtje rijden.

 

Bent u meer een liefhebber van natuurwater dan bevindt zich vlakbij Kaposvár een meer waar gezwommen kan worden en ook de meren van Orfü  zijn hier maar een half uurtje rijden vandaan.Als U niet opziet om wat verder te rijden is een bezoek aan het thermaalbad van Héviz zeker de moeite waard: in het buitenmeer zwemt U tussen de waterlelies, echt een belevenis.

 

Ook het bekende Balaton-meer leent zich goed voor een dagtocht, in ca. drie kwartier bent u in Siófok, de grootste badplaats met terrasjes en winkeltjes.

 

Tochten te paard (voor geoefende ruiters) kunnen gemaakt worden vanuit het nabijgelegen Kapospula.

 

Wilt u de cultuur proeven van het zuiden van Hongarije, dan is Pécs een aanrader. Prachtige musea en pleinen maar ook terrasjes en leuke winkels maken dat een dag eigenlijk te kort is. Op zondagen is er een heerlijke rommelmarkt waar van alles te zien en te koop is.

 

Wat dichterbij bevindt zich Kaposvár, een echt Hongaars provinciestadje, met een leuke markt op vrijdag.

 

Voor een dagtocht is het schiereiland Tihány een aanrader: het veer brengt U over het Balatonmeer naar dit schiereiland met een prachtig oud kerkje en lavendelvelden. Tihány is hoog gelegen zodat U vanaf diverse punten een prachtig uitzicht heeft over het Balatonmeer. Op de terugreis kunt U dan om en langs het Balatonmeer rijden, een mooie tocht.

 

Voor wijnliefhebbers zijn er vele mogelijkheden: Het wijngebied van het stadje Szekzárd en omgeving, het zuiden met de steden Villány en Harkány en rond het Balaton-meer zijn alle drie op ongeveer een uur rijden.

 

Een verblijf bij ons in het zuiden leent zich uitstekend om te combineren met een bezoek aan Budapest. Komt u met het vliegtuig dan is goed mogelijk om aan het begin of eind van uw vakantie deze stad te verkennen, het vliegveld ligt er niet ver vandaan en vervoer is volop aanwezig.

 

 

Wij kunnen evt helpen bij het vinden van geschikte accommodatie en het vervoer van en naar Alsóhetény. Tevens hebben wij een auto beschikbaar die tegen een km. vergoeding gebruikt kan worden.

 

2012 © Copyright