Bed & Breakfast Nestje vrij

In 2008 vonden wij in een klein dorpje in het zuid-westen van Hongarije ons huidige huis en waren op slag verliefd. Na het te hebben opgeknapt en het een aantal jaren met veel plezier als vakantie-woning te hebben gebruikt was het in april 2012 zover: baan opgezegd, bedrijf aan de kant, kinderen de deur uit, we waren vrij om te gaan, te verhuizen naar Hongarije.

 

Al eerder ontstond het idee om ons huis open te stellen voor andere mensen die, net als wij, in hun vakantie op zoek zijn naar rust, ruimte, natuur in een aangename omgeving met vriendelijke mensen en vooral het heerlijke klimaat. Dit hebben wij in daden omgezet en zo is ons gastenverblijf ontstaan: Een aangename ruimte voor 4, max. 6 personen.

 

Naast het ontvangen van gasten hebben wij ook wat andere activiteiten opgepakt.

Hongarije is een land met nog vele oude, vaak handgemaakte spullen. Die worden o.a. aangeboden op rommelmarkten. Sinds Peter de markt van Pécs heeft ontdekt is hij er niet meer weg te slaan en koopt er van alles: Dit resulteerde in een malle-pietje magazijn in de opslagruimte achter ons huis. Overal zijn de sporen van zijn verzamelwoede te vinden. Onze dochters, al even enthousiast, hebben inmiddels een verkoop van de spullen gestart in Nederland. Ineke sluit daarbij aan met haar voorliefde voor mooie vachten, etsen, die zij opknapt en handgemaakte trommels. Kijk eens op de website van "onze gevonden voorwerpen"

 

Sinds juli 2014 heeft Noa haar intrek bij ons genomen.

Noa is een mix Kaukasische herder en zij is in alles groot, het grootst is echter haar hart: Zij is zachtaardig van karakter en vindt alle mensen geweldig. Zij knuffelt heel graag en gaat er dan uitgebreid voor liggen.

Ineke en Noa zijn, mits het niet te warm is, altijd bereid U mee te nemen op een wandelrondje.

 

Verder heeft Ineke een vriendin gevonden in het dorp die een grote ezeltjes-fan is; zij heeft een groot terrein waar bijna 20 ezeltjes, een groot aantal schapen, kippen, ganzen en kalkoenen een thuis hebben. Het is leuk om met Ineke langs te gaan en kennis te maken met al deze dieren en haar eigenaresse.

 

Meer van onze belevenissen en ervaringen in Hongarije kunt u vinden op onze blog: birdsinhongarije.blogspot.hu.

en vanaf 2016 op onze facebook pagina.  

 

Waarom Nestje Vrij

 

Bij het opknappen van onze tuin hebben wij de twee grote bomen gesnoeid omdat enkele takken een gevaar werden voor ons huis. Dat was een kaal gezicht. Om de boom op te leuken, hingen wij er twee broedkastjes in, ooit door onze kinderen op de lagere school gemaakt en beschilderd. Maar twee kastjes was een beetje iel en daarom vroegen wij een paar vrienden die op bezoek kwamen om ook een kastje te maken en te beschilderen. Dit vonden zij een leuke uitdaging en inmiddels hangen er vijf.

 

Er is nu zelfs een vogelflat!

 

‘Ruimte genoeg nu’ bedachten we op een avond met een glaasje wijn en zo ontstond het plan om onze Bed & Breakfast ‘Nestje Vrij’ te dopen.

 

 

 

"one life, live it!"

2012 © Copyright