Omgeving & activiteiten

Omgeving & activiteiten


Wij wonen in het dorpje Alsóhetény, in het uiterste puntje van Komitat Tolná. Een gebied dat zich kenmerkt door uitgestrekte velden, rust en ruimte.


Wandelen & fietsen


Vooral in het voorjaar en de herfst zijn er vanuit ons dorp prachtige wandelingen en fietstochten te maken.

Eindeloze vergezichten met prachtige wolkenluchten boven de glooiende akkers en vismeren. Gaat u vroeg op pad dan is het heel goed mogelijk om reeën of een vos te ontmoeten. Ineke kan jullie veel vertellen over de diverse vogelsoorten.

Met kaartmateriaal en onze ervaring helpen wij jullie graag op weg. Tegen een kleine vergoeding stellen wij een heerlijk lunchpakket samen voor onderweg.

Paardrijden

In het dorp zijn er ook mogelijkheden om paard te rijden.


Zwemmen

Hongarije staat bekend om zijn geneeskrachtige baden

en ook bij ons in de buurt zijn er meerdere. Al op 10

minuten met de auto bevindt zich het bad van Gunaras.

Elk thermaalbad heeft zijn eigen geneeskrachtige bronwater specifiek voor bepaalde kwalen.

Cultuur


Wijnproeven

Hongarije is niet zo bekend als wijnproducent maar heeft wel degelijk prachtige wijnen. Er zijn diverse wijngaarden die wijnproeverijen organiseren, wij helpen graag om een trip te organiseren waarbij je diverse wijngaarden kunt bezoeken.


Pécs

Op een uurtje rijden ligt de oude universiteitsstad Pécs, met zijn vele prachtige gebouwen en musea. Je kunt er heerlijk eten, een terrasje pakken en genieten van het heerlijke weer. Pecs is ook bekend om het Zsolnay porcelein, wat in het begin van de vorige eeuw wereldberoemd was. De fabriek is te bezichtigen en heeft een aparte tentoonstellingsruimte met prachtige oude collecties. In het appartement hebben wij een boek liggen met meer informatie over Zsolnay.

Balatonmeer

De andere kant op, ook ongeveer een uurtje, ligt het Balaton, het grootste zoetwatermeer van Europa. Ga met het pontje over naar het schiereiland Tihany, bezoek de lavendelvelden en geniet van het uitzicht. Rijdt om het meer en eet een hapje in Siofok, het Zandvoort van Hongarije.

Combineer je verblijf bij Nestje Vrij met een bezoek aan Boedapest


Een verblijf bij ons in het zuiden leent zich uitstekend om te combineren met een bezoek aan Budapest. Komt u met het vliegtuig dan is het een aanrader  om aan het begin of einde van uw vakantie deze stad te verkennen, wij kunnen je uiteraard helpen met info over do's en don'ts in Budapest maar ook vervoer van en naar onze bed & breakfast.

Nestje Vrij

Nestje Vrij is dé bed & breakfast om in rust, ruimte, natuur en in een heerlijke klimaat het zuiden van Hongarije te ontdekken.

Neem contact met ons op

Petöfi Utca 28

7251 Alsóhetény

Copyright @ All Rights Reserved