Over ons

Ons geluk gevondenDe droom achterna

 

Na aankoop van ons huis in 2009 zijn we het gaan renoveren en hebben het een aantal jaren met veel plezier als vakantie-woning gebruikt. In april 2012 was het zover: baan opgezegd, bedrijf aan de kant, kinderen de deur uit, we waren vrij om te gaan, te verhuizen naar Hongarije.


Sinds juli 2014 heeft Noa haar intrek bij ons genomen. Noa is een mix Kaukasische herder en zij is in alles groot, het grootst is echter haar hart: Zij is zachtaardig van karakter en vindt alle mensen geweldig. Zij knuffelt heel graag en gaat er dan uitgebreid voor liggen. Ineke en Noa zijn, mits het niet te warm is, altijd bereid U mee te nemen op een wandelrondje. 

Nieuwe hobby's


Naast het ontvangen van gasten hebben wij ook wat andere activiteiten opgepakt. Hongarije is een land met nog vele oude, vaak handgemaakte spullen. Die worden o.a. aangeboden op rommelmarkten. Sinds Peter de markt van Pécs heeft ontdekt is hij er niet meer weg te slaan en koopt er van alles. Hij weet inmiddels goed de weg hier in de buurt. Hij knapt de voorwerpen met liefde op en verkoopt ze vervolgens in Nederland. Ineke heeft zich helemaal uitgeleefd in de tuin en struint elke dag in de velden in de buurt met een verrekijker en Noa, haar hond. 'Elke dag zijn er mooie vogels dieren of planten  waar te nemen als je er oog voor hebt' . zegt ze, 'de natuur is elke keer weer anders. Verder kookt ze heel graag met plaatselijke producten en daar kunnen jullie als  gasten van meegenieten! 

Waarom Nestje Vrij?


Bij het opknappen van onze tuin hebben wij de twee grote bomen gesnoeid omdat enkele takken een gevaar werden voor ons huis. Helaas hebben zij dat niet overleefd. Van een boom hebben we het restant laten staan en daar wat broedkastjes in opgehangen. 

 'Ruimte genoeg nu’ bedachten we op een avond vanaf het terras met uitzicht op deze boom, en zo ontstond het plan om onze Bed & Breakfast ‘Nestje Vrij’ te dopen.


Inmiddels hangt de hele boom vol met kastjes, deels gemaakt door enthousiaste gasten en deels gekregen als geschenk. Er huist nu een hele ringmussenkolonie en vanaf het terras van het gastenverblijf is het wel en wee van deze vogeltjes goed te volgen.

 

Nestje Vrij

Nestje Vrij is dé bed & breakfast om in rust, ruimte, natuur en in een heerlijke klimaat het zuiden van Hongarije te ontdekken.

Neem contact met ons op

Petöfi Utca 28

7251 Alsóhetény

Copyright @ All Rights Reserved